Stacks Image 7881
My Image

Nederlands Als Tweede Taal Voor Opleiding Of Werk

De Staatsexamens Nederlands als tweede Taal (NT2) zijn examens Nederlands voor mensen die een andere moedertaal hebben en die op latere leeftijd Nederlands hebben geleerd. Met het behalen van de Staatsexamens NT2 kunnen zij laten zien dat ze de Nederlandse taal voldoende beheersen om in Nederland te kunnen werken of studeren.

Werken en studeren kan op verschillende niveaus. Bij verschillende functioneringsniveaus worden verschillende eisen gesteld aan de taalvaardigheid. De Staatsexamens NT2 bestaan uit twee examenprogramma's waarvan er één moet worden gekozen: Programma I of Programma II.

Programma I en Programma II

Programma I (MBO Niveau)

Programma I toetst of iemand voldoende Nederlands beheerst voor een baan op mbo-niveau of om een beroepsopleiding te volgen op dit niveau (bijvoorbeeld een vakopleiding mbo-3 bij een ROC). Het niveau van Programma I komt overeen met taalniveau B1 van het Europees Referentiekader (ERK) / Common European Framework of Reference (CEFR).

Programma II (HBO- of Academisch Niveau)

Programma II toetst of iemand voldoende Nederlands beheerst voor een baan of opleiding op hbo- of universitair niveau. Het niveau van Programma II komt overeen met taalniveau B2 van het Europees Referentiekader (ERK) / Common European Framework of Reference (CEFR).

Informatie rvk
KvK Nummer 51777444
BTW Nummer NL001164613B85
Bank NL90INGB0003669656

Algemene voorwaarden
ria@rvktaaltraining.nl
ADRES
Charles Petitweg 35
4827 HJ Breda
TELEFOON
06 13926318